Stichting Ante - vacature

Enthousiaste juffen en meesters voor ons supportteam

Wat vragen wij?

 • Afgeronde PABO (liefst met gymbevoegdheid).
 • Inzetbaar in de groepen 1 tot en met 5 of in groepen 5 tot en met 8. Uiteraard mag je je ook beschikbaar stellen voor alle groepen.
 • Willen werken in combinatiegroepen.
 • Je bent bereid om te werken volgens verschillende onderwijsconcepten.
 • Voor het supportteam Dronten ben je ook beschikbaar voor de scholen in Swifterbant en Biddinghuizen.
 • Voor het supportteam in Zeewolde ben je ook beschikbaar voor onze scholen in Zeewolde.
 • Je bent inzetbaar voor Zeewolde vanuit het supportteam Dronten en andersom.
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werkdagen, we spreken een extra beschikbare dag af.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende baan binnen een eigen team met enthousiaste leidinggevende.
 • Begeleiding en interne scholing om je verder te ontwikkelen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao PO.
 • Een benoeming voor een jaar.
 • Reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer.
 • Een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag gedurende 6 maanden van 5% bovenop je bruto salaris.
 • Een contract met een minimale omvang van 0,2 fte en een maximale omvang van 0,6 fte.

Wil je meer weten of solliciteren?

Voor meer informatie over een van deze vacatures kun je contact opnemen met Jurriën de la Vieter, HR adviseur via telefoonnummer 06-21101749.

Nieuwsbrief onderwijs aan Oekraïense kinderen in Lelystad en Dronten

In de regio Lelystad en Dronten zijn afspraken gemaakt over het onderwijs aan de kinderen. Hiervoor werken de schoolbesturen en kinderopvang samen met de gemeenten en samenwerkingsverbanden in een bestuurlijk netwerk. Passend Onderwijs Lelystad Dronten (POLD) coördineert het onderwijs aan de Oekraïnse kinderen. De aanmelding voor het onderwijs loopt via de gemeenten. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft.

Het Coördinatieteam Onderwijs Oekraïne Dronten en Lelystad heeft een een nieuwsbrief en een stroomschema waarin de stappen voor aanmeldingen van kinderen uit Oekraïne zijn weergegeven. Hierin kunt u meer informatie vinden.

Merel Goldschmidt (36) nieuw lid van de Raad van Toezicht van Stichting Ante.

Merel Goldschmidt (36) is recent benoemd door de Gemeenteraden van Zeewolde en Dronten als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Ante. Merel woont in Den Haag met haar gezin. Ze heeft twee kinderen (Pepijn (4) en Féline (2). In het dagelijks leven is Merel arbeidsrechtadvocaat bij TOON Advocaten in Amsterdam. In haar vrije tijd gaat Merel graag naar het strand. Ook kan je haar met carnaval tegenkomen in Kruikenstad. Merel kijkt ernaar uit zich in te zetten voor de mooie scholengemeenschap die Ante is!

Per 21 maart 2022 zal Zweers Wijnholds als a.i. bestuurder van Stichting Ante aantreden

Wij zijn blij te kunnen mededelen dat met ingang van 21 maart 2022 Zweers Wijnholds als a.i. bestuurder van Stichting Ante zal aantreden. De benoemingsadviescommissie, waarin de RvT, de GMR en de directeuren vertegenwoordigd zijn, heeft dit besluit unaniem genomen.

Zweers Wijnhold heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende maanden samen met ons verder gaat bouwen aan de toekomst van Ante. Vooralsnog is afgesproken dat Zweers deze functie voor 6 maanden gaat vervullen en dat in de tussentijd een selectieprocedure gestart wordt voor een definitieve invulling van de functie CvB.

In de komende weken zal Zweers met vele collega’s van Ante kennis gaan maken en de diverse scholen van Ante bezoeken.

Wij bedanken Peter Hulstein voor zijn enorme inzet en grote flexibiliteit die hij heeft getoond in de afgelopen periode voor Stichting Ante.

Sandra Klijnhout

Voorzitter raad van toezicht Ante

Ante staat op voor Oekraïne

Onze leerlingen krijgen gewoon onderwijs, hoeven niet te leven in oorlogsangst en kunnen veilig buiten spelen in de buurt. Helaas is dat voor de Oekraïense kinderen, hun families en de hele bevolking van hun land op dit moment geen vanzelfsprekendheid.

Daarom staat Ante op voor Oekraïne. U zult de hele week de Oekraïense vlag in top zien hangen op al onze scholen. Daarnaast wordt op iedere school op gepaste wijze stil gestaan bij de huidige gebeurtenissen in Oekraïne, ieder op zijn eigen manier, maar vanuit gemeenschappelijke solidariteit waar wij bij Ante voor staan.

Springend-Kind

Vacature Stichting Ante medewerker HR

Stichting Ante is op zoek naar een:

MEDEWERKER HR – werktijdfactor 0,4 – 0,6 fte

Dit ben jij

 • Je werkt en denkt op mbo-niveau 4+
 • Een HR-gerelateerde opleiding is een pre. Kennis van relevante wet- en regelgeving binnen het primair onderwijs zou helemaal mooi zijn.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie en met personeelsinformatiesystemen. Denk bijvoorbeeld aan AFAS/Profit/Insite.
 • Je bent enthousiast, betrokken en draagt het primair onderwijs een warm hart toe.
 • Je bent zeer nauwkeurig en zorgvuldig.
 • Je bent communicatief sterk en maakt je nieuwe kennis en vaardigheden snel eigen.
 • Je bent een teamspeler, die ook goed zelfstandig kan werken.

Dit ga je doen
Je treedt voor directeuren en medewerkers op als aanspreekpunt voor lopende zaken op het gebied van personeel beheer. Je stelt HR gerelateerde overzichten op en zorgt voor de personeelsdossiers conform wet- en regelgeving. Onze medewerkers kunnen bij jou terecht met vragen over de cao. Ook maak je diverse berekeningen, bijvoorbeeld voor zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de organisatie en beheer van het supportteam.

Je werkt vanuit ons bestuur bureau in Dronten en werkt nauw samen met onze adviseur HR, opleidingscoördinator en onze externe partner voor de personeels- en salarisadministratie.

Dit zijn wij
Stichting Ante is de openbare onderwijs stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Dronten en Zeewolde en omvat 12 scholen. Het is nog een jonge stichting, want op 1 augustus 2018 zijn Stichting Openbaar Basisonderwijs Zeewolde en Spilbasisscholen Dronten samen verder gegaan onder de naam
Ante.

De visie van Ante: “De begeleidingsbehoefte van kinderen om te kunnen ontwikkelen verandert dagelijks. Dit vraagt om talentvolle leerkrachten.”

De missie die hieruit voortvloeit: “Wij sturen op de ontwikkeling van kinderen en collega’s in een uitdagende onderwijsomgeving.”

Dit bieden wij jou

 • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je twee of drie dagen werken.
 • Collegiale en plezierige werksfeer. Je komt terecht in een professioneel en betrokken team.
 • Een passend salaris, schaal 7 uit de cao primair onderwijs.

Enthousiast?
Zie jij jezelf al bij ons werken? Stuur dan uiterlijk vrijdag 4 maart 2022 je motivatie met cv naar jurrien.delavieter@ante.nl met als onderwerp ‘sollicitatie medewerker HR’. We voeren de gesprekken op dinsdagochtend 8 maart.
Heb je vragen? Mail dan met Jurriën de la Vieter: jurrien.delavieter@ante.nl . Bellen kan ook: 06-21101749.

Twijfel je of je de juiste achtergrond hebt?

Reageer dan ook. We maken graag kennis. Wie weet, is er een match.

Geurt Morren stopt als voorzitter College van Bestuur Stichting Ante

Geurt Morren vertrekt als voorzitter van het college van Bestuur van Stichting Ante, de koepel van openbare scholen in de gemeenten Zeewolde en Dronten. Geurt Morren was sinds 1 mei 2018 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Stichting, die 12 scholen onder zijn hoede heeft. De Stichting verzorgt dagelijks onderwijs voor zo’n 2.100 kinderen.

Sandra Klijnhout, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘De enorme betrokkenheid en bevlogenheid waarmee Geurt zich ingezet heeft voor de scholen verdient respect en waardering. Zijn passie voor het onderwijs is bekend bij velen. Deze bevlogenheid kwam ook vaak terug in de gesprekken over de toekomst en de koers van de stichting. Op basis van deze gesprekken zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat, nu de stichting in een rustiger vaarwater gekomen is, dat ook een ander type bestuurder vraagt. Stichting Ante is Geurt Morren zeer erkentelijk voor zijn inzet voor het openbaar onderwijs in onze gemeenten’.

De functie van voorzitter van College van Bestuur wordt al enige tijd waargenomen door Peter Hulstein. Hij zal deze taken blijven vervullen tot een nieuwe interim voorzitter is gevonden. Streven is om deze functie zo snel mogelijk in te vullen.

Vacature Daltonschool De Duykeldam Groepsleerkracht groep 4 – Fulltime

Daltonschool De Duykeldam te Swifterbant zoekt met ingang van per direct een:

Groepsleerkracht voor groep 4 – fulltime

De Duykeldam is een openbare basisschool met 6 groepen. De school wordt bezocht door ongeveer 110 leerlingen. Wij zijn een Daltonschool en werken op basis van de vijf kernwaarden van Dalton; verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie.

Wij…

 • .. bieden je de mogelijkheid om volledig bij ons in groep 4 les te geven;
 • .. begeleiden je vanuit de school;
 • .. zijn een enthousiast en betrokken team;
 • .. zijn met elkaar verantwoordelijk voor de leerlingen van onze school;
 • .. zoeken jou.

Jij…

 • .. hebt hart voor onze leerlingen
 • .. geeft op effectieve wijze invulling aan de identiteit en visie van onze school;
 • .. kunt samenwerken met leerlingen, ouders en collega’s;
 • .. bent samen met je collega’s en directie verantwoordelijk voor goed onderwijs;
 • .. kunt reflecteren op je eigen handelen
 • .. bent in het bezit van je PABO-diploma;
 • de missie en visie van Ante passen bij jou.

Wil je meer weten over onze school, kijk dan op onze website www.duykeldam.nl of op onze facebookpagina.

Voor meer informatie over de vacature, kun je contact opnemen met Carolien Glastra
tel. 0321 – 321417 of mailen naar carolien.glastra@ante.nl.

Belangstelling? Stuur dan je motivatiebrief met CV naar carolien.glastra@ante.nl

Vacature leerkracht OBS ’t Kofschip in Zeewolde

OBS ’t Kofschip in Zeewolde zoekt een Leerkracht 0,2 -0,4 waarvan de maandag in groep 8

per 1 januari of z.s.m. daarna

Voor onze fijne school met een prachtig onderwijsconcept zoeken wij een nieuwe collega voor onze groep van 19 leerlingen.

‘t Kofschip is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Ante. Op ‘t Kofschip krijgen ongeveer 100 leerlingen uit Zeewolde en omgeving onderwijs op maat vanuit Ontwikkelingsgericht Onderwijs(OGO). We werken met een vernieuwd en gemotiveerd team. We werken met stichting leerKRACHT om de focus te houden op het geven van goed onderwijs.

Wij onderscheiden ons als school door het onderwijs zoveel mogelijk passend te maken aan het kind. Dit gebeurt binnen duidelijke kaders, waarin wij kinderen durven los te laten, zodat zij zich ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We vinden het heel erg belangrijk om samen met ouders te zorgen dat onze leerlingen succesvolle stappen maken.

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen werken vanuit een betekenisvolle context? En dat zij daar de ruimte en vertrouwen in krijgen van jou als leerkracht? Heb jij oog voor het individu, wil je bijdragen aan onze mooie visie en hou je van een mooie uitdaging?

Reageer op deze prachtige vacature bij ons op ‘t Kofschip!

 

Meer informatie over de school?
Kijk op www.obskofschip.nl of neem contact op met de directeur van de school, Marlon Beltman (036-5524230/marlon.beltman@ante.nl).

 

Interesse?
Stuur je CV met motivatiebrief voor 21 december 2021 marlon.beltman@ante.nl

Tot ziens op ‘t Kofschip!

Vacatures leerkracht OBS de Wetering

OBS de Wetering in Zeewolde zoekt per 1 februari 2022 een Leerkracht (0,6fte) bovenbouw

Jij bent een energieke en enthousiaste leerkracht die kinderen weet te stimuleren en de nieuwsgierigheid weet te prikkelen. Jij ziet in ieder kind kansen voor groei en bent in staat om net dat beetje extra te bieden om dat er uit te halen. Niet alleen de ontwikkeling van de kinderen vind je belangrijk, maar ook je eigen ontwikkeling en die van de school. Kortom ben jij die leerkracht van betekenis voor onze leerlingen? Lees dan verder!

OBS de Wetering is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Stichting Ante. Op de Wetering krijgen ruim 160 leerlingen uit Zeewolde onderwijs door een team van ongeveer 18 gedreven professionals.

Op de Wetering hebben we zijn de uitgangspunten:

 • Kinderen echt zien
 • Samenwerken
 • Kritisch denken
 • Groene school
 • Basis op orde

Meer informatie over de school?

Kijk op www.obsdewetering.nl of neem contact op met de directeur van de school, Peter Hulstein (06-55166280).

Interesse?
Stuur je CV met motivatiebrief z.s.m. maar uiterlijk voor 5 januari 2021 peter.hulstein@ante.nl