Kind-met-verrekijker

Stichting Ante is op zoek naar een P&O adviseur

P&O adviseur 0,7 – 0,8 fte

Ingangsdatum per 1 december (1 januari 2023 i.v.m. een mogelijke opzegtermijn is eveneens mogelijk).

Voor stichting Ante zijn wij op zoek naar een P&O adviseur die de 12 Ante scholen binnen de gemeente Dronten en Zeewolde vanuit het servicebureau ondersteunt met uiteenlopende personeel en organisatievraagstukken. Als P&O adviseur weet je welke personele uitdagingen kunnen ontstaan en ben je sparringpartner voor de schooldirecteuren.

Over stichting Ante

Stichting Ante is de openbare onderwijs stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Dronten en Zeewolde en omvat 12 scholen. In totaal werken er z’n 350 mensen bij Ante waarvan 6 op het stafbureau in Dronten.

Je komt in een dynamische omgeving waarin het ontwikkelen van talenten vanzelfsprekend centraal staat. Je wordt onderdeel van een betrokken team collega’s die werkzaam zijn op verschillende terreinen als financiën, communicatie, opleiding en P&O.

Wat we van jou verwachten.

Jouw ervaring in P&O maakt dat je zelfstandig kan opereren en begrijpt dat dit samen gaat met veel ruimte voor eigen initiatieven.

Als sparringpartner voor de schooldirecteuren, de voorzitter College van Bestuur en je servicebureau collega’s ben je in staat om ontwikkelingen binnen jouw vakgebied over te brengen. Omdat je jouw in- en externe netwerk op je vakgebied onderhoudt, ben je prima in staat ontwikkelingen en knelpunten te signaleren en draag je mogelijke oplossingen aan.

Persoonlijk contact bouw je op en onderhoud je door met regelmaat een van de scholen te bezoeken waardoor je hoort, ziet en voelt wat er op dat moment speelt.

Je hebt een HBO opleiding richting P&O of HRM afgerond. Ervaring in het Primair onderwijs is een pré.

Belangrijke uitdagingen.
 • Vergroten van de zichtbaarheid & laten zien dat het mooi is om voor Stichting Ante te werken en daarmee de juiste mensen op de juiste plaats te werven.
 • Zorgen voor een goede doorstroom door een helder carrierepad, begeleiding en opleidingsmogelijkheden te organiseren.
 • Personeelsbeleid op maat in te richten zodat een ieder in elke levensfase vitaal en bevlogen blijft.
 • HR werkprocessen efficiënt inrichten.
Wat wij jou bieden.

Wij bieden jou een dynamische omgeving waar een enthousiast team met resultaatgerichte en gedreven collega’s jouw ideeën en inbreng absoluut waarderen. Elkaar helpen speelt hier de hoofdrol en o.a. vanuit jouw drijfveren en talenten groeit onze organisatie waar jij onderdeel van bent!

Arbeidsvoorwaarden.

De gewenste startdatum is per 1 december 2022 (1 januari 2023 i.v.m. mogelijke opzegtermijn is ook prima). Je ontvangt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar die wij graag – als het van beide kanten een fijne samenwerking is – omzetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De aanstellingsomvang is 0,7 – 0,8 fte. De salarisindicatie bij deze functie is schaal 11 cao-po (tussen € 2896 en € 5329).

Sollicitatie informatie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jurrien de la Vieter (P&O adviseur a.i.). Dit mag via jurrien.delavieter@ante.nl of bellen naar 0621101749.
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv voor 5 oktober 2022 naar personeel@ante.nl. 6 oktober hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op donderdag 13 oktober.

Peuterochtend 30 september 9.00-11.30 uur

Openbare- en samenwerkingsscholen zetten deuren open

Voor ouders/verzorgers die voor de keuze staan een basisschool voor hun kind te kiezen, houdt Ante op vrijdag 30 september een Peuterochtend in Dronten. Alle basisscholen van deze stichting voor openbare- en samenwerkingsscholen in de gemeente Dronten doen hieraan mee.

De Peuterochtend is een leuke en interactieve kennismakingsochtend voor peuters èn hun ouders/verzorgers. Terwijl de peuters mogen meedoen met de kleuters, kunnen de ouders/verzorgers in gesprek met leerkrachten en ouders van schoolgaande kinderen om zo een indruk te krijgen van onder meer de sfeer en het type onderwijs.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de school te bekijken. Alle deelnemende scholen hebben een eigen informatie- en activiteitenprogramma. Belangstellenden kunnen tussen 9.00 uur en 11.30 uur binnenlopen.

De deuren staan open op de volgende scholen

Dronten
Openbare basisschool Aquamarijn, De Ketting 16
Openbare basisschool De Dukdalf, Beursplein 6
Samenwerkingsschool De Brandaris, Westland 6-10
Samenwerkingsschool Het Wilgerijs, Lancasterdreef 65
Openbare Basisschool Flevosprong, De Barrage 2

Biddinghuizen
Openbare daltonschool De Schatkamer, Akkerhof 1

Swifterbant
Openbare daltonschool De Duykeldam, De Lange Streek 30

 

OBS ‘t Kofschip in Zeewolde zoekt Leerkracht middenbouw (0,6-1,0 fte werkdagen in overleg)

‘t Kofschip is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Ante. Op ‘t Kofschip krijgen iets minder dan 100 leerlingen uit Zeewolde en omgeving onderwijs op maat. We werken met een vernieuwd en gemotiveerd team en met stichting leerKRACHT om de focus te houden op het geven van goed onderwijs.

Wij onderscheiden ons als school door het onderwijs zoveel mogelijk passend te maken aan het kind. Dit gebeurt binnen duidelijke kaders, waarin wij kinderen durven los te laten, zodat zij zich ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We vinden het heel erg belangrijk om samen met ouders te zorgen dat onze leerlingen succesvolle stappen maken.

Onze school is net weer opgefrist aan de binnenkant en heeft vorig jaar een groot groen plein gekregen. We geven activerende instructie, waarbij we verschillende werkvormen toepassen. Zo wordt er iedere donderdag een gezamenlijke buitenles op het schoolplein gegeven. We hebben de beschikking over een bibliotheek en een crealokaal.

Bij ons op school wordt spelend leren toegepast tot en met groep 4. Verder wordt er thematisch gewerkt, waarbij de bovenbouw aan de hand van eigen leervragen onderzoekend en ontdekkend leert binnen het wereldoriëntatieonderwijs.

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen werken vanuit een betekenisvolle context? En dat zij daar de ruimte en het vertrouwen in krijgen van jou als leerkracht? Heb jij oog voor het individu, wil je bijdragen aan onze mooie visie en hou je van een mooie uitdaging?

Heb je ons promo-filmpje al gezien? Bekijk deze via deze link: https://youtu.be/dvMMdS5IkGk
Kom gezellig langs voor een kopje koffie en rondleiding of reageer op deze vacature bij ons op ‘t Kofschip!

Wil je meer informatie over de school? Neem een kijkje  op www.obskofschip.nl,
of neem contact op met de directeur van de school, Marlon Beltman (036-5224230 / marlon.beltman@ante.nl).

Je kunt je brief met CV sturen naar marlon.beltman@ante.nl

Tot ziens op ‘t Kofschip!

OBS de Wetering in Zeewolde zoekt per 1 augustus 2022 een leerkracht bovenbouw (0.4 fte, 0.6-0.8 is bespreekbaar)

Wie ben jij?

Jij bent een energieke en enthousiaste leerkracht die kinderen weet te stimuleren en de nieuwsgierigheid weet te prikkelen. Jij ziet in ieder kind kansen voor groei en bent in staat om net dat beetje extra te bieden om dat er uit te halen. Jij bent echt van betekenis! Niet alleen de ontwikkeling van de kinderen vind je belangrijk, maar ook die van jezelf.
Daarnaast doe je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze school.
Interesse? Lees dan verder!

Waar staat OBS de Wetering voor?

OBS de Wetering is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Stichting Ante. Op de Wetering krijgen ruim 160 leerlingen uit Zeewolde onderwijs door een team van ongeveer 18 gedreven professionals.

Op de Wetering hebben we zijn de uitgangspunten:

●        Kinderen echt zien

●        Samenwerken

●        Kritisch denken

●        Groene school

●        Basis op orde

Meer informatie over de school?
Kijk op www.obsdewetering.nl of neem contact op met de directeur van de school, Peter Hulstein (06-55166280).

Interesse?
Stuur je CV met motivatiebrief z.s.m. maar uiterlijk voor 17 juni 2022 peter.hulstein@ante.nl

Wilgerijs zoekt voor schooljaar 2022-2023 voor de onderbouw een nieuwe collega (0,4 fte)

Waar staat het Wilgerijs voor

Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die uitgroeien tot zelfstandige en autonome mensen. Kinderen die goed kunnen functioneren in een maatschappij die veel van hen vraagt.

Vanuit diversiteit bieden we ieder kind een veilige plek om tot leren te komen. We geven kinderen allerlei extra’s mee. Kinderen leren welke waarden in onze samenleving belangrijk zijn en welk gedrag van hen verwacht wordt. Hoe ze respectvol om kunnen gaan met anderen. Hoe ze zelfstandig kunnen zijn en zich verantwoordelijk kunnen gedragen.

Wat zoeken wij

Wij zoeken een gemotiveerde, zelfbewuste en sociale leerkracht. Eén die kritisch durft te zijn en vanuit overtuigingen beslissingen neemt. Kan jij vanuit zelfvertrouwen hiernaar handelen, dan zoeken we jou!

We vinden het daarnaast belangrijk dat jij voor de volgende kernpunten staat:

 • Acceptatie van verschillen, nieuwsgierig en betrokken
 • Vertrouwen, veiligheid en een liefdevolle relatie te bieden
 • Communicatie, verbinding en samenwerking staan centraal
 • Enthousiast zijn en met passie en inspiratie je werk doen

Reageren

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, herken jij jezelf in deze belangrijke kernwaarden? Neem dan contact op met Saskia Linschoten, directeur van het Wilgerijs via 0321315904 of via www.hetwilgerijs.nl

Panta Rhei zoekt voor schooljaar 2022-2023 voor groep 6 een nieuwe collega (0,6-0,8 fte)

Panta Rhei

De naam van onze school is heel bewust gekozen. Panta Rhei is een uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus (500 jaar voor Chr.). De betekenis en uitleg van Panta Rhei is in de kern terug te brengen naar beweging. De basisschooltijd is voor een kind een belangrijke fase in de ontwikkeling. Die ontwikkeling wordt zichtbaar in de groei en bloei van het kind en daarbij sluit de naam Panta Rhei prachtig aan.

Wij zijn een openbare school voor primair onderwijs. Openbaar onderwijs wil een ontmoetingsplaats zijn van kinderen, ouders en personeel met een verschillende levensbeschouwelijke, culturele, en sociaal-economische achtergrond. Het openbaar onderwijs kent een aantal, veelal in de onderwijswetten verankerde, kenmerken

Wat zoeken wij

Wij zoeken een gedreven, coachende en ondersteunende leerkracht. Veiligheid en plezier vind je de basis om tot leren te komen. Daarnaast is jouw motto ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’.

Kortom,

Zie jij samenwerken met ouders, school en kinderen als een meerwaarde. En heb jij het vermogen om kinderen kritisch te laten kijken naar hun eigen ontwikkeling, prestaties en gedrag. Herken jij jezelf hierin? Neem dan contact op met Jan van Dorsser, directeur van Panta Rhei.

Reageren

Reageer via directie.pantarhei@ante.nl  of vraag meer informatie via 036-5226303.

Website: obspantahrei.eu Facebook: @Pantarhei

Stichting Ante - vacature

Oplossingsgerichte, positieve, en creatieve leerkracht

’T kofschip zoekt jou!

Ontwikkelingsgericht leren: ‘wij zien ieder kind en zijn ontwikkeling’

 

Wat vragen wij?
wij zoeken voor schooljaar 2022-2023 voor de bovenbouw een nieuwe collega 1,0 fte (parttime is bespreekbaar)
Ben jij een oplossingsgerichte, positieve en creatieve leerkracht. Een teamplayer en heb je zin om samen met het team en de kinderen op ontdekkingsreis te gaan?

Kortom:
Kan jij vanuit vertrouwen, samen met ouders kinderen de ruimte geven om zich optimaal te ontwikkelen binnen een betekenisvolle omgeving.

Zie je daarbij de talenten en mogelijkheden van het kind, dan zoeken wij jou!

 

Wil je meer weten of solliciteren?

Je kunt je brief met cv voor 31 mei sturen naar marlon.beltman@ante.nl

Stichting Ante - vacature

Enthousiaste juffen en meesters voor ons supportteam

Wat vragen wij?

 • Afgeronde PABO (liefst met gymbevoegdheid).
 • Inzetbaar in de groepen 1 tot en met 5 of in groepen 5 tot en met 8. Uiteraard mag je je ook beschikbaar stellen voor alle groepen.
 • Willen werken in combinatiegroepen.
 • Je bent bereid om te werken volgens verschillende onderwijsconcepten.
 • Voor het supportteam Dronten ben je ook beschikbaar voor de scholen in Swifterbant en Biddinghuizen.
 • Voor het supportteam in Zeewolde ben je ook beschikbaar voor onze scholen in Zeewolde.
 • Je bent inzetbaar voor Zeewolde vanuit het supportteam Dronten en andersom.
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werkdagen, we spreken een extra beschikbare dag af.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende baan binnen een eigen team met enthousiaste leidinggevende.
 • Begeleiding en interne scholing om je verder te ontwikkelen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao PO.
 • Een benoeming voor een jaar.
 • Reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer.
 • Een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag gedurende 6 maanden van 5% bovenop je bruto salaris.
 • Een contract met een minimale omvang van 0,2 fte en een maximale omvang van 0,6 fte.

Wil je meer weten of solliciteren?

Voor meer informatie over een van deze vacatures kun je contact opnemen met Jurriën de la Vieter, HR adviseur via telefoonnummer 06-21101749.

Nieuwsbrief onderwijs aan Oekraïense kinderen in Lelystad en Dronten

In de regio Lelystad en Dronten zijn afspraken gemaakt over het onderwijs aan de kinderen. Hiervoor werken de schoolbesturen en kinderopvang samen met de gemeenten en samenwerkingsverbanden in een bestuurlijk netwerk. Passend Onderwijs Lelystad Dronten (POLD) coördineert het onderwijs aan de Oekraïnse kinderen. De aanmelding voor het onderwijs loopt via de gemeenten. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft.

Het Coördinatieteam Onderwijs Oekraïne Dronten en Lelystad heeft een een nieuwsbrief en een stroomschema waarin de stappen voor aanmeldingen van kinderen uit Oekraïne zijn weergegeven. Hierin kunt u meer informatie vinden.

Merel Goldschmidt (36) nieuw lid van de Raad van Toezicht van Stichting Ante.

Merel Goldschmidt (36) is recent benoemd door de Gemeenteraden van Zeewolde en Dronten als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Ante. Merel woont in Den Haag met haar gezin. Ze heeft twee kinderen (Pepijn (4) en Féline (2). In het dagelijks leven is Merel arbeidsrechtadvocaat bij TOON Advocaten in Amsterdam. In haar vrije tijd gaat Merel graag naar het strand. Ook kan je haar met carnaval tegenkomen in Kruikenstad. Merel kijkt ernaar uit zich in te zetten voor de mooie scholengemeenschap die Ante is!