Stichting-Ante

Stichting Ante is op zoek naar een: Leerkracht groep 5

Stichting Ante is voor basisschool ‘t Wold in Zeewolde op zoek naar een:

Leerkracht groep 5, 0,4 fte (zwangerschapsvervanging)

 

Over  ‘t Wold

Onze school in het centrum van Zeewolde verwelkomt elke dag zo’n 200 leerlingen, verdeeld over 8 groepen Wij werken met moderne onderwijsmethoden, naast boeken worden ook Chromebooks ingezet bij het leerproces. Er zijn individuele, klassikale en groepsinstructies.  Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op onze school. Ons team is talentvol en stuurt op ontwikkeling van leerlingen met passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen.

Het team van ’t Wold is zich er zeer van bewust dat elk kind uniek is!

En dat is wat ’t Wold een fijne plek maakt voor kinderen, ouders en ons team. Wanneer je bij ons komt werken, kom je in een fijne, knusse school waarbij we oog hebben voor elkaar. Bij ons zorgen we voor elkaar, stimuleren we zelfstandigheid en zijn we altijd in ontwikkeling. Op vrijdag is het loempia dag, wat wil je nog meer?

Ben jij:

 • Beschikbaar per eind september?
 • De leerkracht die onze leerlingen op weg kan helpen in hun ontwikkeling?
 • Een echte teamspeler?
 • De persoon die naast het serieuze werk ook af en toe in is voor ontspanning?

Wil jij onze sfeer proeven? 

Kom je werken op ‘t Wold? Dan staat de deur voor je open!

Maak een afspraak met Loes Ahles (036-5221501) om langs te komen of solliciteer direct door je CV en motivatiebrief te sturen naar: loes.ahles@ante.nl.

Stichting Ante is op zoek naar een: Kwaliteitsmedewerker Onderwijs voor 0,6 fte

Na het afgelopen jaar een pilot gedraaid te hebben met een kwaliteitsmedewerker onderwijs en bovenschools IB-er wordt deze functie gecombineerd vanaf het nieuwe schooljaar binnen onze organisatie definitief vorm gegeven.

Wil jij bijdragen aan het onderwijs door het adviseren en ondersteunen van directeuren en het bestuur? Ben jij een echte kwaliteitsgoeroe die initiatief neemt, doorpakt en het kritische gesprek durft te voeren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga jij doen?

In jouw rol ga je werken aan onderwijs dat elke dag een beetje beter wordt. Je bent kritisch, ondernemend, vernieuwend en een verbindende factor. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Adviseren en ondersteunen van de directeuren van de scholen. Jouw doel is hoge kwaliteit van onderwijs en begeleiding realiseren;
 • Het bieden van directe ondersteuning, samen met jouw collega’s van HR en Financiën;
 • Het inrichten en borgen van processen, zodanig dat voldaan wordt aan kwaliteitskaders van de onderwijsinspectie, kwaliteitsnormen, wet- en regelgeving en kwaliteitsontwikkeling;
 • Het deelnemen aan projecten en overlegstructuren waar beleid en kwaliteitsontwikkeling aan de orde is;
 • Het uitvoeren van onderwijsaudits om de kwaliteit van diensten en scholen te stimuleren.

Met wie werk je?

Samen met de bestuurder en je collega’s van HR en Financiën houd je scholen en diensten in beeld, signaleer en escaleer je risico’s en benoem je ‘good practices’.

Wij bieden jou:

 • Arbeidsvoorwaarden die zijn opgebouwd volgens de CAO-PO, inschaling vindt plaats op basis van schaal 11. Je ontvangt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar die wij graag – als het van beide kanten een fijne samenwerking is – omzetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. En een gemotiveerd en gezellig team, je kunt altijd bij je collega’s terecht.

Wie ben jij?

Je bent een teamspeler, verbindend en hebt een passie voor onderwijs en kwaliteit. Verder:

 • Ben in het in bezit van hbo- of wo-diploma;
 • Heb je ervaring in het coachen en/of begeleiden van onderwijsprofessionals;
 • Beschik je over ervaring in het bovenschoolse kwaliteitswerk.
 • Heb je kennis van de processen die op scholen uitgevoerd worden om kwaliteitszorg te borgen;
 • Heb je bij voorkeur een audit opleiding gedaan of je bent bereid deze te volgen;
 • Beschik je over sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Interesse?

Ben je enthousiast over de functie, voldoe je aan bovenstaand en ben je er van overtuigd dat jij en Stichting ANTE bij elkaar passen? Solliciteer vóór 17 september 2023 naar de functie van kwaliteitsmedewerker.

Sollicitatiebrieven met CV kunnen, o.v.v. vacature kwaliteitsmedewerker onderwijs uiterlijk 17 september 2023 worden gemaild naar personeel@ante.nl.

Heb je vragen over deze functie of voor informatie over de sollicitatieprocedure en de rechtspositie neem dan contact op met Inge de Haan, HR adviseur, via e-mail inge.dehaan@ante.nl

Voor informatie over Stichting Ante verwijzen wij je graag naar onze website: www.ante.nl.

We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.

Stichting Ante is voor basisschool ‘t Wold in Zeewolde op zoek naar een Directeur voor 0,6 / 0,8 fte

Voor ‘t Wold zijn wij op zoek naar een betrokken en verbindend directeur die onze visie op onderwijs verder uitbouwt en die talenten weet te benutten. Als directeur ben je door jouw open en enthousiaste houding een zichtbaar aanspreekpunt voor het team, leerlingen en ouders en ben je betrokken bij hun ontwikkeling en welzijn.

Over ‘t Wold

Onze school in het centrum van Zeewolde verwelkomt elke dag zo’n 200 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. ‘t Wold is een basisschool met een samenwerkingskarakter. Wij werken met moderne onderwijsmethoden, naast boeken worden ook chromebooks ingezet bij het leerproces. Er zijn individuele, klassikale en groepsinstructies.

Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op onze school. Ons team is talentvol en stuurt op ontwikkeling van leerlingen met passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen.

Het team van ’t Wold is zich er zeer van bewust dat elk kind uniek is! En dat is wat ’t Wold een fijne plek maakt voor kinderen, ouders en ons team.

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent de directeur die onderwijsinhoudelijk sterk is en die:

 • een open, enthousiaste en ondernemende houding naar leerlingen, ouders en het team heeft;
 • initiatief toont, flexibel is en het overzicht houdt;
 • een verbindend en energiek leider is van onze school;
 • transparant communiceert en daadkracht bezit;
 • de handen uit de mouwen steekt en actief bijdraagt aan de ontwikkeling van het team en onze school.

Wat kun jij van ons verwachten?

Ons team is een mooie mix van ervaren en startende collega’s die allen zeer betrokken zijn bij onze leerlingen. Van en met elkaar leren doen we graag en willen we onder jouw leiding een stap verder brengen, waarbij we het goede vasthouden en het nieuwe omarmen.  Wij zetten gezamenlijk de schouders eronder om de uitgangspunten en doelen van ons onderwijs in de praktijk vorm te (blijven) geven.

‘t Wold valt onder Stichting Ante. Je kan dan ook rekenen op de ondersteuning van het servicebureau en van 12 collega-directeuren.

Wil jij onze sfeer proeven?

Loop dan een dagje mee zodat je kan zien wat wij doen en proef van onze sfeer. Maak een afspraak met ‘t Wold om langs te komen.

Telefoon 036-5221501

Wat wij jou bieden

Wij bieden je een functie als directeur (0,6 – 0,8 wtf) waarin je integraal eindverantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van de school. Uiteraard met ondersteuning vanuit het overkoepelend bestuur (staf, de bestuurder en je collega-directeuren).

De arbeidsvoorwaarden zijn opgebouwd volgens de CAO-PO en inschaling vindt plaats op basis van D-12. Je ontvangt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar die wij graag – als het van beide kanten een fijne samenwerking is – omzetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Meer weten?

Bekijk de website van basisschool ’t Wold  of neem contact op met Inge de Haan, stafmedewerker HRM.

Ook voor informatie over de sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je contact met haar opnemen: 0321 – 385 428 of inge.dehaan@ante.nl.

Voor informatie over onze organisatie kun je contact opnemen met het College van Bestuur van Stichting Ante, de heer Sake Saakstra: 0321 – 385 425. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de website van Stichting Ante.

Procedure

Sollicitatiebrieven met CV kunnen, o.v.v. ‘Vacature directeur ’t Wold’, tot uiterlijk 17 september 2023 worden gemaild naar personeel@ante.nl.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Kind-met-verrekijker

Samen met Ante vertrouwd de toekomst in!

Heb je ambities om in het onderwijs aan de slag te gaan als leerkracht? Dan is het traineeship van Ante ongetwijfeld iets voor jou.

Wij geloven dat als je aan de start van je opleiding investeert in het direct opdoen van praktijkervaring, je een stevige basis neerzet voor de rest van je loopbaan.

Door veel praktijkervaring op te doen in de rol als leraarondersteuner, kun jij het onderwijs en onze organisatie beter leren kennen en kunnen wij op deze manier een bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling als toekomstig leerkracht. Dit is van grote waarde voor onze scholen.

Ante traineeship in het kort
Je volgt tijdens het Ante traineeship de deeltijd PABO opleiding aan de Hogeschool KPZ of Windesheim. Naast je opleiding werk je twee of drie dagen als leraarondersteuner op een van onze scholen. Dit is inclusief jouw stage. Afhankelijk van je vooropleiding duurt de opleiding 4 jaar bij een MBO-4 opleiding of verkort bij een HBO/WO opleiding. Gedurende de opleiding loop je stage op verschillende scholen binnen Ante. Na afloop van het traineeship bieden wij jou, bij een positieve beoordeling, een baangarantie. Tijdens het traineeship word je begeleid vanuit jouw hogeschool en vanuit Ante.

Voor meer informatie klik hier

Enthousiast?

Hou onze vacature op de website en socials in de gaten. Mochten wij voor een nieuw schooljaar op zoek zijn naar Trainee collega’s dan vind je daarvoor in februari/maart de vacature op onze site. Vragen over de inhoud van het traineeship? Neem gerust contact op met Karianne Koeman via karianne.koeman@ante.nl.

Springend-Kind

Stichting Ante is op zoek naar een leerkracht voor OBS de Wetering

Leerkracht voor de vaste formatie (uren in overleg)

Ingangsdatum per 1 januari

Jij bent een energieke en enthousiaste leerkracht die kinderen weet te stimuleren en de nieuwsgierigheid weet te prikkelen. Jij ziet in ieder kind kansen voor groei en bent in staat om net dat beetje extra te bieden om dat er uit te halen. Jij bent echt van betekenis! Niet alleen de ontwikkeling van de kinderen vind je belangrijk, maar ook die van jezelf.
Daarnaast doe je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze school.
Interesse? Lees dan verder!

OBS de Wetering is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Stichting Ante. Op de Wetering krijgen ruim 160 leerlingen uit Zeewolde onderwijs door een team van ongeveer 18 gedreven professionals.

Op de Wetering hebben we zijn de uitgangspunten:

●        Kinderen echt zien

●        Samenwerken

●        Kritisch denken

●        Groene school

●        Basis op orde

Meer informatie over de school?

Kijk op www.obsdewetering.nl of neem contact op met de directeur van de school, Peter Hulstein (06-55166280).

Interesse?

Stuur je CV met motivatiebrief z.s.m. maar uiterlijk voor 20 november peter.hulstein@ante.nl

Stichting Ante is op zoek naar een leerkracht voor nieuwkomersschool de Vlieger

Leerkracht 0,6 tot 1,0 wtf

Ingangsdatum per direct

De Vlieger is een basisschool voor nieuwkomers en dat maakt van de Vlieger een bijzondere basisschool. De samenstelling van de leerlingen bestaat voor de helft uit het AZC. We geven les aan vele nationaliteiten die ieder hun specifieke behoeften hebben. De meeste kinderen wonen met hun familie op het asielzoekerscentrum bij Roggebot. Daarnaast volgen enkele niet Nederlandstalige kinderen uit de gemeente Dronten ons onderwijs. Wij geven een passend onderwijsaanbod, met als hoofdaccent: het leren van de Nederlandse taal, waardoor onze leerlingen op een reguliere vervolgschool ergens in Nederland een goede start kunnen maken.’

Visie.

De klassen zijn ingedeeld op leeftijd en vanaf groep 4 op taalniveau.  Vanaf groep 4 komen kinderen in een instroom of een vervolggroep.  We werken met twee leerwegeenheden waar een onderwijsteams aan verbonden is, namelijk onderwijsteam jongere en oudere kind. Binnen een leerwegeenheid werken we gedifferentieerd en waar wenselijk groep overstijgend. We willen voldoen aan de drie psychologische basisbehoeften: relatie, autonomie en competentie, om zo de leermotivatie en nieuwsgierigheid van kinderen te bevorderen.

Naast kennisoverdracht besteden we aandacht aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen. We werken vanuit een thematische opzet van ons onderwijsaanbod. Zo realiseren we samen een optimale ontwikkeling, plezier en vertrouwen in het leren bij ieder kind.

Dus wil jij.
 • Lesgeven aan nieuwkomers
 • Leerlingen zich veilig en thuis laten voelen in hun (tijdelijke) nieuwe land
 • Een steunpilaar zijn voor leerlingen en hun ouders
 • Samenwerken in een bevlogen en ondernemend team
En heb jij.
 • Affiniteit met nieuwkomers
 • Een pedagogisch sterke houding
 • Een Pabo diploma of zit je in de laatste fase van je opleiding
En kan jij je vinden en uitdragen van de volgende kernwaarden van de Vlieger
 • Veiligheid
 • Samenwerken
 • Aandacht
 • Leren en ontwikkelen
 • Kwaliteit
Interesse?

Stuur je CV met motivatiebrief voor 4 november naar personeel@ante.nl onder vermelding van ‘vacature de Vlieger’.

Kind-met-verrekijker

Stichting Ante is op zoek naar een P&O adviseur

P&O adviseur 0,7 – 0,8 fte

Ingangsdatum per 1 december (1 januari 2023 i.v.m. een mogelijke opzegtermijn is eveneens mogelijk).

Voor stichting Ante zijn wij op zoek naar een P&O adviseur die de 12 Ante scholen binnen de gemeente Dronten en Zeewolde vanuit het servicebureau ondersteunt met uiteenlopende personeel en organisatievraagstukken. Als P&O adviseur weet je welke personele uitdagingen kunnen ontstaan en ben je sparringpartner voor de schooldirecteuren.

Over stichting Ante

Stichting Ante is de openbare onderwijs stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Dronten en Zeewolde en omvat 12 scholen. In totaal werken er z’n 350 mensen bij Ante waarvan 6 op het stafbureau in Dronten.

Je komt in een dynamische omgeving waarin het ontwikkelen van talenten vanzelfsprekend centraal staat. Je wordt onderdeel van een betrokken team collega’s die werkzaam zijn op verschillende terreinen als financiën, communicatie, opleiding en P&O.

Wat we van jou verwachten.

Jouw ervaring in P&O maakt dat je zelfstandig kan opereren en begrijpt dat dit samen gaat met veel ruimte voor eigen initiatieven.

Als sparringpartner voor de schooldirecteuren, de voorzitter College van Bestuur en je servicebureau collega’s ben je in staat om ontwikkelingen binnen jouw vakgebied over te brengen. Omdat je jouw in- en externe netwerk op je vakgebied onderhoudt, ben je prima in staat ontwikkelingen en knelpunten te signaleren en draag je mogelijke oplossingen aan.

Persoonlijk contact bouw je op en onderhoud je door met regelmaat een van de scholen te bezoeken waardoor je hoort, ziet en voelt wat er op dat moment speelt.

Je hebt een HBO opleiding richting P&O of HRM afgerond. Ervaring in het Primair onderwijs is een pré.

Belangrijke uitdagingen.
 • Vergroten van de zichtbaarheid & laten zien dat het mooi is om voor Stichting Ante te werken en daarmee de juiste mensen op de juiste plaats te werven.
 • Zorgen voor een goede doorstroom door een helder carrierepad, begeleiding en opleidingsmogelijkheden te organiseren.
 • Personeelsbeleid op maat in te richten zodat een ieder in elke levensfase vitaal en bevlogen blijft.
 • HR werkprocessen efficiënt inrichten.
Wat wij jou bieden.

Wij bieden jou een dynamische omgeving waar een enthousiast team met resultaatgerichte en gedreven collega’s jouw ideeën en inbreng absoluut waarderen. Elkaar helpen speelt hier de hoofdrol en o.a. vanuit jouw drijfveren en talenten groeit onze organisatie waar jij onderdeel van bent!

Arbeidsvoorwaarden.

De gewenste startdatum is per 1 december 2022 (1 januari 2023 i.v.m. mogelijke opzegtermijn is ook prima). Je ontvangt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar die wij graag – als het van beide kanten een fijne samenwerking is – omzetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De aanstellingsomvang is 0,7 – 0,8 fte. De salarisindicatie bij deze functie is schaal 11 cao-po (tussen € 2896 en € 5329).

Sollicitatie informatie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jurrien de la Vieter (P&O adviseur a.i.). Dit mag via jurrien.delavieter@ante.nl of bellen naar 0621101749.
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv voor 5 oktober 2022 naar personeel@ante.nl. 6 oktober hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op donderdag 13 oktober.

Peuterochtend 30 september 9.00-11.30 uur

Openbare- en samenwerkingsscholen zetten deuren open

Voor ouders/verzorgers die voor de keuze staan een basisschool voor hun kind te kiezen, houdt Ante op vrijdag 30 september een Peuterochtend in Dronten. Alle basisscholen van deze stichting voor openbare- en samenwerkingsscholen in de gemeente Dronten doen hieraan mee.

De Peuterochtend is een leuke en interactieve kennismakingsochtend voor peuters èn hun ouders/verzorgers. Terwijl de peuters mogen meedoen met de kleuters, kunnen de ouders/verzorgers in gesprek met leerkrachten en ouders van schoolgaande kinderen om zo een indruk te krijgen van onder meer de sfeer en het type onderwijs.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de school te bekijken. Alle deelnemende scholen hebben een eigen informatie- en activiteitenprogramma. Belangstellenden kunnen tussen 9.00 uur en 11.30 uur binnenlopen.

De deuren staan open op de volgende scholen

Dronten
Openbare basisschool Aquamarijn, De Ketting 16
Openbare basisschool De Dukdalf, Beursplein 6
Samenwerkingsschool De Brandaris, Westland 6-10
Samenwerkingsschool Het Wilgerijs, Lancasterdreef 65
Openbare Basisschool Flevosprong, De Barrage 2

Biddinghuizen
Openbare daltonschool De Schatkamer, Akkerhof 1

Swifterbant
Openbare daltonschool De Duykeldam, De Lange Streek 30

 

OBS ‘t Kofschip in Zeewolde zoekt Leerkracht middenbouw (0,6-1,0 fte werkdagen in overleg)

‘t Kofschip is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Ante. Op ‘t Kofschip krijgen iets minder dan 100 leerlingen uit Zeewolde en omgeving onderwijs op maat. We werken met een vernieuwd en gemotiveerd team en met stichting leerKRACHT om de focus te houden op het geven van goed onderwijs.

Wij onderscheiden ons als school door het onderwijs zoveel mogelijk passend te maken aan het kind. Dit gebeurt binnen duidelijke kaders, waarin wij kinderen durven los te laten, zodat zij zich ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We vinden het heel erg belangrijk om samen met ouders te zorgen dat onze leerlingen succesvolle stappen maken.

Onze school is net weer opgefrist aan de binnenkant en heeft vorig jaar een groot groen plein gekregen. We geven activerende instructie, waarbij we verschillende werkvormen toepassen. Zo wordt er iedere donderdag een gezamenlijke buitenles op het schoolplein gegeven. We hebben de beschikking over een bibliotheek en een crealokaal.

Bij ons op school wordt spelend leren toegepast tot en met groep 4. Verder wordt er thematisch gewerkt, waarbij de bovenbouw aan de hand van eigen leervragen onderzoekend en ontdekkend leert binnen het wereldoriëntatieonderwijs.

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen werken vanuit een betekenisvolle context? En dat zij daar de ruimte en het vertrouwen in krijgen van jou als leerkracht? Heb jij oog voor het individu, wil je bijdragen aan onze mooie visie en hou je van een mooie uitdaging?

Heb je ons promo-filmpje al gezien? Bekijk deze via deze link: https://youtu.be/dvMMdS5IkGk
Kom gezellig langs voor een kopje koffie en rondleiding of reageer op deze vacature bij ons op ‘t Kofschip!

Wil je meer informatie over de school? Neem een kijkje  op www.obskofschip.nl,
of neem contact op met de directeur van de school, Marlon Beltman (036-5224230 / marlon.beltman@ante.nl).

Je kunt je brief met CV sturen naar marlon.beltman@ante.nl

Tot ziens op ‘t Kofschip!

OBS de Wetering in Zeewolde zoekt per 1 augustus 2022 een leerkracht bovenbouw (0.4 fte, 0.6-0.8 is bespreekbaar)

Wie ben jij?

Jij bent een energieke en enthousiaste leerkracht die kinderen weet te stimuleren en de nieuwsgierigheid weet te prikkelen. Jij ziet in ieder kind kansen voor groei en bent in staat om net dat beetje extra te bieden om dat er uit te halen. Jij bent echt van betekenis! Niet alleen de ontwikkeling van de kinderen vind je belangrijk, maar ook die van jezelf.
Daarnaast doe je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze school.
Interesse? Lees dan verder!

Waar staat OBS de Wetering voor?

OBS de Wetering is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Stichting Ante. Op de Wetering krijgen ruim 160 leerlingen uit Zeewolde onderwijs door een team van ongeveer 18 gedreven professionals.

Op de Wetering hebben we zijn de uitgangspunten:

●        Kinderen echt zien

●        Samenwerken

●        Kritisch denken

●        Groene school

●        Basis op orde

Meer informatie over de school?
Kijk op www.obsdewetering.nl of neem contact op met de directeur van de school, Peter Hulstein (06-55166280).

Interesse?
Stuur je CV met motivatiebrief z.s.m. maar uiterlijk voor 17 juni 2022 peter.hulstein@ante.nl