Ante gaat als een raket!

In de afgelopen drie jaar heeft de organisatie Ante zich geweldig ontwikkeld. De organisatie ziet kinderen en hun talenten steeds meer en medewerkers passen zich meer en meer aan de veranderende leerbehoeften van kinderen aan. Daarnaast is de kwaliteit van het onderwijs gestegen en hebben alle scholen een basisarrangement.

Afgelopen jaar zijn de faciliteiten om tot leren te komen nog meer verbeterd. Bij veel scholen zijn de gebouwen vernieuwd, is de luchtbehandeling aangepast en is meubilair vervangen. Op dit moment wordt op een groot aantal scholen zonnepanelen gelegd in het kader van duurzaamheid, want Ante wil dat geld zo veel mogelijk in kinderen geïnvesteerd wordt (als de elektrakosten naar beneden gaan, kan dat geld weer aan onderwijs worden besteed). Bovendien zijn in het afgelopen jaar van online onderwijs alle medewerkers en veel kinderen van chromebooks voorzien en is er geweldig online onderwijs gegeven.
Al deze ontwikkelingen worden door ouders ook gezien. Ante is in de afgelopen periode geen 100 leerlingen gekrompen, maar juist 300 leerlingen gegroeid. Op een aantal scholen komen ouders die een kindje verwachten al vragen of ze een plekje kunnen reserveren. Een geweldige ontwikkeling!

Omdat corona een stempel heeft gedrukt op de afgelopen periode en veel van medewerkers, ouders èn kinderen heeft gevergd, werden alle kinderen en medewerkers nog net voor het einde van het schooljaar op een raketje getrakteerd om samen te vieren hoe goed Ante zich ontwikkelt door de inzet van een ieder: ouder, kind en medewerker.

Vacature – OBS ’t Kofschip – Bevlogen Leerkrachten groepn 5/6 en groep 6/7

OBS ‘t Kofschip in Zeewolde zoekt een:

Bevlogen Leerkrachten groep 5/6 en groep 6/7 (fulltime)

Voor onze f ijne school met een prachtig onderwijsconcept, zoeken wij nieuwe collega’s voor de middenbouw.

‘t Kofschip is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Ante. Op ‘t Kofschip krijgen ruim 100 leerlingen uit Zeewolde en omgeving onderwijs op maat vanuit Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). We werken met een professioneel en enthousiast team.

Wij onderscheiden ons als school door het onderwijs zoveel mogelijk passend te maken aan het kind. Dit gebeurt binnen duidelijke kaders, waarin wij kinderen durven los te laten, zodat zij zich ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We vinden het heel erg belangrijk om samen met ouders te zorgen dat onze kinderen succesvolle stappen maken.

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen werken vanuit een betekenisvolle context? En dat zij daar de ruimte en vertrouwen in krijgen van jou als leerkracht?
Heb jij oog voor het individu, wil je bijdragen aan onze mooie visie en hou je van een mooie uitdaging?

Reageer op deze prachtige vacature bij ons op ‘t Kofschip!

Wil je meer informatie over de school?

Kijk op www.obskofschip.nl of neem contact op met de directeur van de school,

Marlon Beltman (036-5224230 / marlon.beltman@ante.nl).

Je kunt je brief met CV sturen naar marlon.beltman@ante.nl.

Tot ziens op ‘t Kofschip!

Vacature – OBS Panta Rhei – Vakleerkracht gym (wtf 0,3)

O.B.S. Panta Rhei in Zeewolde zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar voor woensdag en donderdag een

Vakleerkracht gymnastiek (wtf 0,3)

Deze vacature is deels te combineren met de vacature vakleerkracht gymnastiek op De Duykeldam in Swifterbant.

Wie zijn wij?

Panta Rhei is een groeiende, kleurrijke, gezellige, hedendaagse school. De school is gevestigd in een modern gebouw in een nieuwe woonwijk. In het gebouw zijn ook een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang gevestigd.

Panta Rhei is een diverse school, zowel qua populatie als team. We hebben een enthousiast team waarbij we de kinderen begeleiden naar hun rol in de maatschappij van morgen.

 Wie ben jij? 

 • Je bent in het bezit van een ALO diploma; 
 • Je bent een betrokken en gemotiveerde collega;
 • Je geeft op eigentijdse wijze invulling aan de identiteit en visie van de school;
 • Samen met je collega’s en directie zorg je voor optimaal bewegingsonderwijs;
 • De missie en visie van Ante passen bij jou.

Wat bieden we jou?

Natuurlijk volgen wij de CAO primair onderwijs, maar nog belangrijker:

 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit;
 • Een uitdagende en afwisselende baan;
 • Een tijdelijke baan voor minimaal een jaar;
 • bedrijfsfitness met korting;
 • Inschaling in L10.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jan van Dorsser, directeur van de school, tel. 06-20782137.

Solliciteren?

Stuur vóór 3 juli a.s. je CV met korte motivatiebrief naar Ina Bonestroo, administratie@ante.nl

Vacature – OBS Daltonschool De Duykeldam – Vakleerkracht gymnastiek (wtf 0,3)

O.B.S. Daltonschool De Duykeldam in Swifterbant zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar voor maandag en donderdag een

Vakleerkracht gymnastiek (wtf 0,3)

Wie zijn wij?

De Duykeldam is een school waar we kinderen leren zelfstandig kennis en ervaring op te doen. Er wordt gewerkt met dag- of weektaken en onze leerlingen krijgen de vrijheid om zelfstandig hun taken in te plannen en uit te werken. Dit kan alleen maar ze mogen ook samenwerken met klasgenootjes.

 Wie ben jij? 

 • Je bent in het bezit van een ALO diploma; 
 • Je bent een betrokken en gemotiveerde collega;
 • Je geeft op eigentijdse wijze invulling aan de identiteit en visie van de school;
 • Samen met je collega’s en directie zorg je voor optimaal bewegingsonderwijs;
 • De missie en visie van Ante passen bij jou.

Wat bieden we jou?

Natuurlijk volgen wij de CAO primair onderwijs, maar nog belangrijker:

 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit;
 • Een uitdagende en afwisselende baan;
 • Een tijdelijke baan voor minimaal een jaar;
 • Inschaling in L10.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Carolien Glastra, directeur van de school, tel. 06-22421298.

Solliciteren?

Stuur voor 27 juni a.s. je CV met korte motivatiebrief naar administratie@ante.nl

Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Dankzij de gelden die beschikbaar komen, kunnen we de ontwikkelingskansen voor kinderen vergroten. Want de leerbehoeften van kinderen veranderen dagelijks. Dit vraagt om flexibiliteit van onze medewerkers, continu in ontwikkeling zijn. Zowel als organisatie als medewerker.
JayMarino (continious improvement) en Prof. GerdavanDijk (organisatie als levende organisme) zeggen hier mooie dingen over. Jay over schoolontwikkeling en Gerda over organisatieontwikkeling. Ik heb het voorrecht gehad om van beiden te leren. Maar gewoon ff googlelen en je vindt veel informatie.😉

Continu ontwikkelen. Je telkens afvragen wat er onder de veranderende omstandigheden nodig is voor elk kind. Om onze medewerkers die belangrijke overwegingstijd te gunnen, probeer ik zo veel mogelijk ballast bij onze scholen weg te houden. Zo ook met de verantwoording voor de gelden uit het nationaal programma onderwijs door zo veel mogelijk aan te sluiten bij bestaande zaken. We maken elk jaar al twee keer een schoolscan, een analyse, die is nu ook prima bruikbaar. Teams hebben met het keuzemenu de opties afgewogen aan de hand van het kwadrant investering in geld versus opbrengsten voor de leerling. Mijn vraag aan onze directeuren blijft voortdurend hoe we deze incidentele gelden zo kunnen inzetten dat het structureel effect heeft op de zich voordurend veranderde ontwikkelkansen voor kinderen, medewerkers en de organisatie.

Mijn oproep is dan ook voor alle onderwijsmensen in mijn netwerk: Laten we met z’n allen in de sector onderwijs voortdurend in ontwikkeling zijn, want de leerbehoeften van kinderen veranderen dagelijks. Dat vraagt om talentvolle medewerkers en een passende organisatiestructuur. Dan hoeven we niet reactief achterstanden te bestrijden, maar werken we proactief aan ontwikkelingsvoorsprong. En dat begint -volgens mij- altijd met betrokkenheid. Aandacht maakt alles mooier! Fijne werkweek toegewenst!

Vacature – Enthousiaste juffen en meesters

Voor onze scholen in Dronten zoeken we drie

enthousiaste juffen en meesters (wtf 0.6)

 

Wat vragen wij?

 • Afgeronde PABO-ers (liefst met gymbevoegdheid).
 • Inzetbaar in de groepen 1 tot en met 5 of in de groepen 5 tot en met 8. Uiteraard mag je je ook beschikbaar stellen voor alle groepen.
 • Willen werken in combinatiegroepen.
 • Je bent bereid om te werken volgens verschillende onderwijsconcepten.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende baan binnen een cluster van enkele scholen in Dronten.
 • Begeleiding en interne scholing om je verder te ontwikkelen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO PO.
 • Een benoeming voor een jaar.
 • Een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag (tot en met 31 december 2021) van 5% bovenop je bruto salaris.
 • Een contract met een minimale omvang van (maximaal) 0,6 fte.

Meer weten?  Neem gerust contact op met Elles Koops (HRM adviseur) via 06-23150462 of mail naar elles.koops@ante.nl.

Solliciteren? Stuur je brief met CV z.s.m. naar elles.koops@ante.nl.

Het COOL platform..

Nieuwsbrief voorjaar 2021

Lees hier de nieuwsbrief van dit voorjaar 2021

 

Ik mis de brok in mijn keel

Kinderen als Madelief uit Dronten kiezen online hun middelbare school: ‘Ik mis de brok in mijn keel’

Een vervolgschool uitkiezen gebeurt in coronatijd vooral online. Maar hoe proef je dan de sfeer? Tegen een ècht bezoek aan die grote, vreemde middelbare school kan niets op, merkt Madelief Laarveld uit groep 8 van de Flevosprong uit Dronten, de klas die de Stentor volgt van lockdown tot zomervakantie.

Het volledige bericht leest u via de Stentor.

Marlon Beltman nieuwe directeur ’t Kofschip Zeewolde

De benoemingsadviescommissie was unaniem in haar keuze, Marlon Beltman wordt de nieuwe directeur voor ’t Kofschip in Zeewolde. Zij zal vanaf 1 mei deze functie invulling gaan geven.

In de afgelopen jaren heeft Marlon ervaring opgedaan als waarnemend directeur en heeft heel veel zin om haar ervaring nu in te zetten op ’t Kofschip. Wilma Bliekendaal blijft tot 1 september 2021 directeur en heeft zodoende 4 maanden de tijd om Marlon in te werken. Na 1 september is Marlon zelfstandig directeur van ‘t Kofschip en wordt zij verder wegwijs gemaakt binnen Ante door Renée Lelieveld, directeur van de Flevosprong te Dronten.

We zijn blij dat we in Marlon een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden en zien uit naar een goede samenwerking!