Stichting-Ante

Vacature Leerkracht Onderbouw / Kleutergroep voor De Schatkamer (0,6 fte)

Voor De Schatkamer zijn we per direct op zoek naar een:

Vacature Leerkracht Onderbouw / Kleutergroep (0,6 fte)

 

Ontdek de magie van het kleuteronderwijs bij ons! Ben jij een enthousiaste en toegewijde leerkracht met een passie voor kleuteronderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie:

 • Leerkracht Onderbouw / Kleutergroep
 • Werktijd: 0,6 fte

Wie zoeken wij?

Ben jij een gedreven, enthousiaste en vooruitstrevende leerkracht? Herken jij jezelf als een teamplayer en altijd op zoek naar een uitdaging. Weet je daarbij de kinderen te stimuleren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen, dan zoeken wij jou! Samen werken we aan een inspirerende leeromgeving en streven we naar onderwijs dat gericht is op de toekomst.

Wij bieden:

 • Een warm welkom: Een hartelijke ontvangst en een positieve sfeer waarin je je meteen thuis voelt.
 • Samenwerking: Een hecht en collegiaal team dat graag samenwerkt en ervaringen deelt.
 • Mentorschap: Persoonlijke begeleiding door ervaren collega’s om je vlot in te werken.
 • Professionele Ontwikkeling: Kansen voor bijscholing en training om jouw vaardigheden te verbeteren.
 • Creativiteit en Plezier: Ruimte voor creativiteit en leuke, educatieve projecten om het leren voor kleuters boeiend te maken.

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar directie.schatkamer@ante.nl t.a.v. Irene Versteeg.

Bent u nieuwsgierig? Kijk dan op onze website en social media kanalen.

Kind-met-verrekijker

Stichting Ante is voor basisschool ‘t Wold in Zeewolde een Leerkracht bovenbouw (0,6 fte)

Stichting Ante is voor basisschool ‘t Wold in Zeewolde met ingang van het nieuwe schooljaar 2024-2025 op zoek naar een:

Leerkracht bovenbouw (0,6 fte)

Over ‘t Wold
Onze school in het centrum van Zeewolde verwelkomt elke dag zo’n 200 leerlingen, verdeeld over 8 groepen Wij werken met moderne onderwijsmethoden, naast boeken worden ook Chromebooks ingezet bij het leerproces. Er zijn individuele,
klassikale en groepsinstructies. Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op onze school. Ons team is talentvol en stuurt op ontwikkeling van leerlingen met passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen. Het team van ’t Wold is zich er zeer van bewust dat elk kind uniek is! En dat is wat ’t Wold een fijne plek maakt voor kinderen, ouders en ons team. Wanneer je bij ons komt werken, kom je in een fijne, knusse school waarbij we oog hebben voor elkaar. Bij ons zorgen we voor elkaar, stimuleren we zelfstandigheid en zijn we altijd in ontwikkeling. Op vrijdag is het loempia dag, wat wil je nog meer?

Ben jij:

 • de leerkracht voor onze groep 7 die de leerlingen op weg kan helpen in hun ontwikkeling?
 • een echte teamspeler?
 • de persoon die naast het serieuze werk ook af en toe in is voor ontspanning?

Wil jij onze sfeer proeven?
Kom je werken op ‘t Wold? Dan staat de deur voor je open!
Maak een afspraak met Loes Ahles (036-5221501) om langs te komen of solliciteer
direct door je CV en motivatiebrief te sturen naar: loes.ahles@ante.nl.

Vacature op De Vlieger basisschool voor nieuwkomers.

Stichting Ante is voor nieuwkomersschool De Vlieger op zoek naar:

Leerkrachten (wtf 1.0) & Onderwijsassistenten (wtf 1.0)

 

De Vlieger is een basisschool voor nieuwkomers en staat op het AZC in de gemeente Dronten. Onze leerlingen komen uit de hele wereld en zoeken een veilige plek in Nederland. In afwachting van wat de toekomst hen brengt is onze school een belangrijke plek in hun leven.

Vanwege leerlingen instroom uit de noodopvang in Biddinghuizen zoeken we jou, voor de periode van 1 november 2023 tot 1 maart 2024. Het nieuwkomers onderwijs is dynamisch en afhankelijk van de in- en uitstroom, kan het zomaar zijn dat je tot de zomervakantie kunt blijven. Er zijn wel mogelijkheden om in april bij een andere school van Stichting Ante aan de slag te gaan.

 

Kom je bij ons werken?

We hebben plaats voor;

2 Leerkrachten á wtf 1.0

2 Onderwijsassistenten á wtf 1.0

Fijn als je 5 dagen per week kunt komen. Wil je 2 of 3 dagen bij  ons komen werken dan word je van harte uitgenodigd om ook te solliciteren.

We bieden je een uitdagende en dynamische baan in een enthousiast en professioneel team. We zijn betrokken bij onze leerlingen en bij elkaar en heten je van harte welkom.

 

Solliciteren?

Heb je belangstelling neem dan contact met ons op.

Liesbeth Alberts & Carolien Glastra

Directeuren De Vlieger school voor nieuwkomers

directie.vlieger@ante.nl

Voor onze nieuwe school De Bosruiter zoeken wij onderwijzend personeel

Onze kersverse basisschool voor nieuwkomers: De Bosruiter;  school onder stichting Ante,  is op zoek naar onderwijzend personeel.

Wij bieden je een uitdagende en dynamische baan in een warm team waarin deskundigheid en bereidheid tot verder ontwikkelen, hand in hand gaan met werkplezier en betrokkenheid op onze leerlingen.

Onze leerlingen komen uit de hele wereld en zochten een veilige plek in Nederland. In afwachting van beslissingen over hun toekomst neemt ‘school’ voor kinderen een belangrijke plek in hun leven in.  Ook hebben wij leerlingen die zich hier blijvend hebben kunnen vestigen, maar de Nederlandse taal nog niet machtig zijn.

Ons schoolgebouw wordt op het AZC gebouwd, tot die tijd zijn wij gehuisvest in het centrum van Zeewolde.

Mocht je zelf belangstelling hebben aarzel dan niet contact op te nemen en mocht je iemand kennen bij wie bovenstaande past, geef het door!

 

Betty Geerse

Directeur De Bosruiter

betty.geerse@ante.nl

 

Kortsteel 5

3892BP Zeewolde

Stichting-Ante

Stichting Ante is op zoek naar een: Leerkracht groep 5

Stichting Ante is voor basisschool ‘t Wold in Zeewolde op zoek naar een:

Leerkracht groep 5, 0,4 fte (zwangerschapsvervanging)

 

Over  ‘t Wold

Onze school in het centrum van Zeewolde verwelkomt elke dag zo’n 200 leerlingen, verdeeld over 8 groepen Wij werken met moderne onderwijsmethoden, naast boeken worden ook Chromebooks ingezet bij het leerproces. Er zijn individuele, klassikale en groepsinstructies.  Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op onze school. Ons team is talentvol en stuurt op ontwikkeling van leerlingen met passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen.

Het team van ’t Wold is zich er zeer van bewust dat elk kind uniek is!

En dat is wat ’t Wold een fijne plek maakt voor kinderen, ouders en ons team. Wanneer je bij ons komt werken, kom je in een fijne, knusse school waarbij we oog hebben voor elkaar. Bij ons zorgen we voor elkaar, stimuleren we zelfstandigheid en zijn we altijd in ontwikkeling. Op vrijdag is het loempia dag, wat wil je nog meer?

Ben jij:

 • Beschikbaar per eind september?
 • De leerkracht die onze leerlingen op weg kan helpen in hun ontwikkeling?
 • Een echte teamspeler?
 • De persoon die naast het serieuze werk ook af en toe in is voor ontspanning?

Wil jij onze sfeer proeven? 

Kom je werken op ‘t Wold? Dan staat de deur voor je open!

Maak een afspraak met Loes Ahles (036-5221501) om langs te komen of solliciteer direct door je CV en motivatiebrief te sturen naar: loes.ahles@ante.nl.

Kind-met-verrekijker

Samen met Ante vertrouwd de toekomst in!

Heb je ambities om in het onderwijs aan de slag te gaan als leerkracht? Dan is het traineeship van Ante ongetwijfeld iets voor jou.

Wij geloven dat als je aan de start van je opleiding investeert in het direct opdoen van praktijkervaring, je een stevige basis neerzet voor de rest van je loopbaan.

Door veel praktijkervaring op te doen in de rol als leraarondersteuner, kun jij het onderwijs en onze organisatie beter leren kennen en kunnen wij op deze manier een bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling als toekomstig leerkracht. Dit is van grote waarde voor onze scholen.

Ante traineeship in het kort
Je volgt tijdens het Ante traineeship de deeltijd PABO opleiding aan de Hogeschool KPZ of Windesheim. Naast je opleiding werk je twee of drie dagen als leraarondersteuner op een van onze scholen. Dit is inclusief jouw stage. Afhankelijk van je vooropleiding duurt de opleiding 4 jaar bij een MBO-4 opleiding of verkort bij een HBO/WO opleiding. Gedurende de opleiding loop je stage op verschillende scholen binnen Ante. Na afloop van het traineeship bieden wij jou, bij een positieve beoordeling, een baangarantie. Tijdens het traineeship word je begeleid vanuit jouw hogeschool en vanuit Ante.

Voor meer informatie klik hier

Enthousiast?

Hou onze vacature op de website en socials in de gaten. Mochten wij voor een nieuw schooljaar op zoek zijn naar Trainee collega’s dan vind je daarvoor in februari/maart de vacature op onze site. Vragen over de inhoud van het traineeship? Neem gerust contact op met Karianne Koeman via karianne.koeman@ante.nl.

Springend-Kind

Stichting Ante is op zoek naar een leerkracht voor OBS de Wetering

Leerkracht voor de vaste formatie (uren in overleg)

Ingangsdatum per 1 januari

Jij bent een energieke en enthousiaste leerkracht die kinderen weet te stimuleren en de nieuwsgierigheid weet te prikkelen. Jij ziet in ieder kind kansen voor groei en bent in staat om net dat beetje extra te bieden om dat er uit te halen. Jij bent echt van betekenis! Niet alleen de ontwikkeling van de kinderen vind je belangrijk, maar ook die van jezelf.
Daarnaast doe je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze school.
Interesse? Lees dan verder!

OBS de Wetering is een school voor basisonderwijs in Zeewolde. De school is onderdeel van Stichting Ante. Op de Wetering krijgen ruim 160 leerlingen uit Zeewolde onderwijs door een team van ongeveer 18 gedreven professionals.

Op de Wetering hebben we zijn de uitgangspunten:

●        Kinderen echt zien

●        Samenwerken

●        Kritisch denken

●        Groene school

●        Basis op orde

Meer informatie over de school?

Kijk op www.obsdewetering.nl of neem contact op met de directeur van de school, Peter Hulstein (06-55166280).

Interesse?

Stuur je CV met motivatiebrief z.s.m. maar uiterlijk voor 20 november peter.hulstein@ante.nl

Stichting Ante is op zoek naar een leerkracht voor nieuwkomersschool de Vlieger

Leerkracht 0,6 tot 1,0 wtf

Ingangsdatum per direct

De Vlieger is een basisschool voor nieuwkomers en dat maakt van de Vlieger een bijzondere basisschool. De samenstelling van de leerlingen bestaat voor de helft uit het AZC. We geven les aan vele nationaliteiten die ieder hun specifieke behoeften hebben. De meeste kinderen wonen met hun familie op het asielzoekerscentrum bij Roggebot. Daarnaast volgen enkele niet Nederlandstalige kinderen uit de gemeente Dronten ons onderwijs. Wij geven een passend onderwijsaanbod, met als hoofdaccent: het leren van de Nederlandse taal, waardoor onze leerlingen op een reguliere vervolgschool ergens in Nederland een goede start kunnen maken.’

Visie.

De klassen zijn ingedeeld op leeftijd en vanaf groep 4 op taalniveau.  Vanaf groep 4 komen kinderen in een instroom of een vervolggroep.  We werken met twee leerwegeenheden waar een onderwijsteams aan verbonden is, namelijk onderwijsteam jongere en oudere kind. Binnen een leerwegeenheid werken we gedifferentieerd en waar wenselijk groep overstijgend. We willen voldoen aan de drie psychologische basisbehoeften: relatie, autonomie en competentie, om zo de leermotivatie en nieuwsgierigheid van kinderen te bevorderen.

Naast kennisoverdracht besteden we aandacht aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen. We werken vanuit een thematische opzet van ons onderwijsaanbod. Zo realiseren we samen een optimale ontwikkeling, plezier en vertrouwen in het leren bij ieder kind.

Dus wil jij.
 • Lesgeven aan nieuwkomers
 • Leerlingen zich veilig en thuis laten voelen in hun (tijdelijke) nieuwe land
 • Een steunpilaar zijn voor leerlingen en hun ouders
 • Samenwerken in een bevlogen en ondernemend team
En heb jij.
 • Affiniteit met nieuwkomers
 • Een pedagogisch sterke houding
 • Een Pabo diploma of zit je in de laatste fase van je opleiding
En kan jij je vinden en uitdragen van de volgende kernwaarden van de Vlieger
 • Veiligheid
 • Samenwerken
 • Aandacht
 • Leren en ontwikkelen
 • Kwaliteit
Interesse?

Stuur je CV met motivatiebrief voor 4 november naar personeel@ante.nl onder vermelding van ‘vacature de Vlieger’.

Kind-met-verrekijker

Stichting Ante is op zoek naar een P&O adviseur

P&O adviseur 0,7 – 0,8 fte

Ingangsdatum per 1 december (1 januari 2023 i.v.m. een mogelijke opzegtermijn is eveneens mogelijk).

Voor stichting Ante zijn wij op zoek naar een P&O adviseur die de 12 Ante scholen binnen de gemeente Dronten en Zeewolde vanuit het servicebureau ondersteunt met uiteenlopende personeel en organisatievraagstukken. Als P&O adviseur weet je welke personele uitdagingen kunnen ontstaan en ben je sparringpartner voor de schooldirecteuren.

Over stichting Ante

Stichting Ante is de openbare onderwijs stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Dronten en Zeewolde en omvat 12 scholen. In totaal werken er z’n 350 mensen bij Ante waarvan 6 op het stafbureau in Dronten.

Je komt in een dynamische omgeving waarin het ontwikkelen van talenten vanzelfsprekend centraal staat. Je wordt onderdeel van een betrokken team collega’s die werkzaam zijn op verschillende terreinen als financiën, communicatie, opleiding en P&O.

Wat we van jou verwachten.

Jouw ervaring in P&O maakt dat je zelfstandig kan opereren en begrijpt dat dit samen gaat met veel ruimte voor eigen initiatieven.

Als sparringpartner voor de schooldirecteuren, de voorzitter College van Bestuur en je servicebureau collega’s ben je in staat om ontwikkelingen binnen jouw vakgebied over te brengen. Omdat je jouw in- en externe netwerk op je vakgebied onderhoudt, ben je prima in staat ontwikkelingen en knelpunten te signaleren en draag je mogelijke oplossingen aan.

Persoonlijk contact bouw je op en onderhoud je door met regelmaat een van de scholen te bezoeken waardoor je hoort, ziet en voelt wat er op dat moment speelt.

Je hebt een HBO opleiding richting P&O of HRM afgerond. Ervaring in het Primair onderwijs is een pré.

Belangrijke uitdagingen.
 • Vergroten van de zichtbaarheid & laten zien dat het mooi is om voor Stichting Ante te werken en daarmee de juiste mensen op de juiste plaats te werven.
 • Zorgen voor een goede doorstroom door een helder carrierepad, begeleiding en opleidingsmogelijkheden te organiseren.
 • Personeelsbeleid op maat in te richten zodat een ieder in elke levensfase vitaal en bevlogen blijft.
 • HR werkprocessen efficiënt inrichten.
Wat wij jou bieden.

Wij bieden jou een dynamische omgeving waar een enthousiast team met resultaatgerichte en gedreven collega’s jouw ideeën en inbreng absoluut waarderen. Elkaar helpen speelt hier de hoofdrol en o.a. vanuit jouw drijfveren en talenten groeit onze organisatie waar jij onderdeel van bent!

Arbeidsvoorwaarden.

De gewenste startdatum is per 1 december 2022 (1 januari 2023 i.v.m. mogelijke opzegtermijn is ook prima). Je ontvangt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar die wij graag – als het van beide kanten een fijne samenwerking is – omzetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De aanstellingsomvang is 0,7 – 0,8 fte. De salarisindicatie bij deze functie is schaal 11 cao-po (tussen € 2896 en € 5329).

Sollicitatie informatie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jurrien de la Vieter (P&O adviseur a.i.). Dit mag via jurrien.delavieter@ante.nl of bellen naar 0621101749.
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv voor 5 oktober 2022 naar personeel@ante.nl. 6 oktober hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op donderdag 13 oktober.

Peuterochtend 30 september 9.00-11.30 uur

Openbare- en samenwerkingsscholen zetten deuren open

Voor ouders/verzorgers die voor de keuze staan een basisschool voor hun kind te kiezen, houdt Ante op vrijdag 30 september een Peuterochtend in Dronten. Alle basisscholen van deze stichting voor openbare- en samenwerkingsscholen in de gemeente Dronten doen hieraan mee.

De Peuterochtend is een leuke en interactieve kennismakingsochtend voor peuters èn hun ouders/verzorgers. Terwijl de peuters mogen meedoen met de kleuters, kunnen de ouders/verzorgers in gesprek met leerkrachten en ouders van schoolgaande kinderen om zo een indruk te krijgen van onder meer de sfeer en het type onderwijs.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de school te bekijken. Alle deelnemende scholen hebben een eigen informatie- en activiteitenprogramma. Belangstellenden kunnen tussen 9.00 uur en 11.30 uur binnenlopen.

De deuren staan open op de volgende scholen

Dronten
Openbare basisschool Aquamarijn, De Ketting 16
Openbare basisschool De Dukdalf, Beursplein 6
Samenwerkingsschool De Brandaris, Westland 6-10
Samenwerkingsschool Het Wilgerijs, Lancasterdreef 65
Openbare Basisschool Flevosprong, De Barrage 2

Biddinghuizen
Openbare daltonschool De Schatkamer, Akkerhof 1

Swifterbant
Openbare daltonschool De Duykeldam, De Lange Streek 30